Novembernummer

Kartläggning av Kungshamras lekplatser

William Agnér

I SSSBs studentområde Kungshamra bor det utan tvekan mycket studenter, vilket präglas av sena efterfester, nattligt micropoppande samt Arons löprundor. En samhällsgrupp som tycks falla i glömska i Kungshamra är barnen. Därför har dbuggen, som de nobla samhällskämpar vi är, bestämt sig för att göra en djupdykande undersökning i just barnens favoritlek…..lek. Lek är viktigt för ett barns mentala utveckling (läs frundheimerutredningen från förra veckan), och den optimala platsen att vistas för att utföra lek är ju givetvis en lekpark. Vem kan glömma gångerna man satt och beräknade cosinusvärdet för den vänstra järnstången i gungmojängen när man tappert försökte att få gungan att gå i omloppsbana runt gungställningen, eller då Albin släppte en hink med sand i huvudet på mig på dagis, dra åt helvete Albin. Men vad fanken väntar vi på. På med snorkeln och syrgastuben, för nu rackarns rödbetor i min resväska ska vi djupdyka.

Det finns totalt 9 lekplatser i Kungshamra (NUMMER 9 KOMMER ATT CHOCKERA DIG OCH DIN HAMSTER DU HADE NÄR DU VAR 5) Jag har valt att bedöma de olika lekparkerna med hjälp ett par olika kriterier. Dessa är mycket vetenskapliga kriterier framtagna i ett labb och är följande:

 • Lekpotential
 • Antal får
 • Vuxenpoäng
 • Feng Shui
 • Hur bra bild jag lyckades ta

Dessa kommer att bedömas på en skala från dagis-albin till 10.

Kungshamra 1X

Usel start på äventyret. En sketen liten sandlåda utan tillhörande leksaker. Hit skulle jag inte skicka min värsta lekfiende. Det roligaste man kan göra är att äta sand eller att välta den där grillen. Det finns dock två bord som glitchar ihop med varandra, kul grej. Det finns många sittplatser för vuxna så att dom kan klara lvl 345425253 av candycrush medans lilla Olle sitter och fyller upp hela sitt dagliga kaloriintag med småsten.

 • Lekpotential: 1
 • Antal får: dagis-albin
 • Vuxenpoäng: 7
 • Feng Shui: glitch in the matrix
 • Hur bra bild jag lyckades ta: 10

Kungshamra 2X

En omedelbar klassiker med dubbla gungorna. Här kan man börja gunga i sidled tills att man knockar skiten ur sin gung-opponent. Den orangea klätterställningen i bakgrunden är också rolig, men det är ofta vuxna personer i reflexvästar som inte vill dela med sig av klätterställningen :(((((( “Gå ner därifrån”, “Vad fan gör du?”, “RÖR INGA SPAKAR” är påhopp jag har fått av själviska gubbar. Djupdykningens första får.

 • Lekpotential: 9
 • Antal får: 1
 • Vuxenpoäng: 4
 • Feng Shui: 6
 • Hur bra bild jag lyckades ta: 10

Kungshamra 3X

Den här ligger mig nära hjärtat. Bokstavligen. Mitt hjärta är 10 meter bort från den där gungan när jag sitter i mitt kök och skriver den här artikeln. Jag är själv väldigt biased när det kommer till den här lekplatsen, men ett barn vet inte vad ordet biased betyder, och jag måste vara i ett barns mindset när jag skriver det här, så jag kommer att ratea den här subjektivt och orättvist. Men vem fan lurar jag. DET FINNS EN BOBBY CAR, 10/10.

 • Lekpotential: 10
 • Antal får: 10
 • Vuxenpoäng: 10
 • Feng Shui: 10
 • Hur bra bild jag lyckades ta: 10

Kungshamra 4X

Får får inte får, får får exakta replikor av samma gunga över hela kungshamra. Vore det så mycket begärt att ha typ EN groda? Många potentiella lek-utövare kan leka här samtidigt.

 • Lekpotential: 10
 • Antal får: 3
 • Vuxenpoäng: 3
 • Feng Shui: bra symmetri, 7
 • Hur bra bild jag lyckades ta: 10

Kungshamra 5X

Å JÄVLAR I MÍN LILA LÅDA nu slog min Geigermätare i höjden. Här har det utövats explosiva lek-experiment som slutat i total förstörelse av alla leksaker i sandlådan.

Fåret har uppenbart blivit sjuk på grund av radioaktiv strålning. Hazmat suit rekommenderas för att leka här.

 • Dödspotential: 10
 • Antal får: 1, snart 0.
 • Vuxenpoäng: dagis-albin
 • Feng Shui: More like Steng shuiten.
 • Hur bra bild jag lyckades ta: 10

Kungshamra 6X

EN GRÄVSKOPA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

 • Lekpotential: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
 • Antal får: 1
 • Vuxenpoäng: 2
 • Feng Shui: 8
 • Hur bra bild jag lyckades ta: 10

Kungshamra 7X

Det här blev en fin bild. Juxtapositionen mellan rutschkanan och gungställnigen för tankarna till ett olyckligt par, ovilligt dömda till sin isolation. De har precis kommit hem från en middag med sin vänskapskrets och har torkat av sig sina happy faces i taxin. Rutschkanan står i köket och dricker whiskey för att samla ork till att lägga sig i sängen bredvid gungan, fullt medveten om att gungan vänsterprasslar med den gula vattenkannan. Däckgungan är objektivt sämre än vanliga plankgungan. 0 sittplatser, ajajajaj.

 • Lekpotential: 5
 • Antal får: dagis-albin
 • Vuxenpoäng: dagis-albin
 • Feng Shui: 10
 • Hur bra bild jag lyckades ta: 10

Ingemansland

En stor öppen yta som ser ut som en innergård i ett fängelse. Gungbräda är så megajävladunderkul.

Demonstration av gungbrädan. Den kanske är roligare om man har någon att gunga med, men kan inte bekräfta.

 • Lekpotential: 10
 • Antal får: 0
 • Vuxenpoäng: 10, alla älskar gungbrädan.
 • Feng Shui: 2
 • Hur bra bild jag lyckades ta: 10
 • Thanos: 5/10

Picassoparken

Här är det många äldre barn som leker. Redan de gamla grekerna lekte lekar såsom ölkubb och kubbkubb här.

 • Lekpotential: Hur mycket bärs har ni?
 • Får: 0
 • Vuxenpoäng: 10
 • Feng Shui: 8
 • Hur bra bild jag lyckades ta: 10

Sammanfattningsvis så bortser jag från all kritik, för min pappa är starkare än din pappa!