Novembernummer

Recension av Osqledaren.se

bugg duggen

Min absolut första tanke efter att jag har skrivit in osqledaren.se i adressfältet och klickat på Enter var: “Vad fan håller jag på med?”, men innan jag hinner stänga webbläsaren så fångades min uppmärksamhet av den lilla ladd-animationen som består av OLs runda logga och under den små punkter som rör sig i en vågliknande rörelse. “Fint!” tänkte jag och hoppades att sidan skulle ta ett tag å ladda så att jag kunde fortsätta stirra på punkterna som likt havet rörde sig så harmoniskt mitt på min lilla datorskärm. Men PANG! sa det så var nöjet slut och osqledaren.se hade laddat klart.

Hemsidan består huvudsakligen av fem sidor varav två av dom, startsidan och /nyheter, är exakt likadana så redan här finns det rum för förbättring. Av alla fem (eller fyra, beroende på hur man räknar) sidor så är det lyckligtvis bara två (eller en, beroende på hur man räknar) som har fått den enorma bajsmackan att rama in sina element med 2010-talets kanske fulaste ram. Ramen är blå, tjock, och i vägen, så jag skulle starkt rekommendera alla som ska surfa runt på denna sida, gå in i utvecklarläget och bocka av border-elementet så fort ni bara kan (klicka: F12 –> ctrl+shift+c –> klicka på den blåa ramen –> bocka av “border: 2vw solid #374e96” nere bland css koden).

Utöver dom två (eller en, beroende på hur man räknar) sidorna så har hemsidan inte så mycket att erbjuda. Sidan /annonsera är svintråkig och innehåller bara massa konstiga rubriker och siffror, /podcast kan man glida in på om man vill lyssna på pod (men ärligt talat så finns det en bättre pod på dbu.gg/podcast (In å lyssna!)), och /play är ba rakt upp och ner tom.

Jag ger osqledaren.se 2 av 5 buggar. Trist.